Tohum Derneği Climate Scorecard Türkiye partneri oldu!

21/12/2020

Duyuru, Haber

0

Climate Scorecard, 2015 yılında Paris Anlaşmasını imzalayan tüm ülkelerden yapmaları istenen emisyon azaltma taahhütlerini analiz etmeyi amaçlayarak kurulmuştur. Sonrasında, mevcut iklim değişikliği raporlama ve savunuculuk programını başlatmıştır.

Bu doğrultuda; her ay genç çevre araştırmacıları ve savunucularından oluşan bir ekip, sera gazı salımı yapan önde gelen 20 ülkenin her birinde iklim değişikliğinin azaltılmasına ilişkin çabalar hakkında bir rapor hazırlıyor. Bu aylık Ülke Spotlight Raporları ayrıca dört yıldızlı bir derecelendirme sistemi kullanarak mevcut çabaların durumunu derecelendirir ve aylık raporda açıklanan faaliyetten sorumlu olanların uygulamalarını değiştirmeyi amaçlayan bir savunuculuk mesajı içerir.

Her bir “Climate Scorecard Ülke Spotlight Raporu, Climate Scorecard’ın web sitesinde, ayda 10.000 ziyaretçi tarafından görüntüleniyor ve Climate Scorecard’ın ayda yüzlerce beğeni ve retweet alan Facebook ve Twitter sayfalarında yayınlanıyor. Buna ek olarak, Climate Scorecard’ın tüm aylık ülke raporları birleştirilir ve iklim değişikliği eğilimlerinin ilgili meta-analiziyle birlikte aylık Küresel Spotlight Raporu olarak yayınlanır. Aylık Küresel Rapor, dünya çapında birkaç bin çevre liderinden oluşan bir posta listesine gönderiliyor.

Climate Scorecard kuruluşunun amacı; Paris Anlaşması taahhütlerini güçlendirmelerini savunabilecek ilgili kuruluşlardan oluşan bir ağ oluşturmaktır. Tohum Eğitim Kültür ve Doğa Derneği olarak biz de artık bu ağ içerisinde yer alıyoruz. İklim değişikliğini önemsiyoruz ve tüm desteğimizi sunuyoruz.

Climate Scorecard hakkında ayrıntılı bilgi için: https://www.climatescorecard.org/

Post by admin